verwijsgids kanker
 

Vermelding in Verwijsgids Kanker

De gegevens van individuele zorgverleners worden aangeleverd en geactualiseerd door relevante beroeps- en koepelorganisaties

Wilt u opgenomen worden in de Verwijsgids Kanker? 

Vul dan het formulier Verzoek opname in Verwijsgids Kanker in.
Bent u diëtist en aangesloten bij de Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie? Kijk dan hier.
Wilt u als oncologiezorgnetwerk opgenomen worden? Kijk dan hier.

  • De redactie van de Verwijsgids Kanker legt uw verzoek voor aan een van de beroeps- of koepelorganisaties met wie IKNL hierover afspraken heeft gemaakt en brengt u hiervan op de hoogte.
  • De beroepsorganisatie toetst of u aan de kwaliteitscriteria voor opname voldoet.
  • Na goedkeuring geeft de beroepsorganisaties 1 x per 3 maanden de nieuwe aanmeldingen en wijzigingen aan de redactie door.
  • Wijzigingen in uw gegevens geeft u ook door aan uw beroepsorganisatie.
  • Als er geen relevante beroeps- of koepelorganisaties zijn met wie IKNL afspraken heeft gemaakt, zal de redactie dat aan u laten weten.

Algemene uitgangspunten voor vermelding

In de Verwijsgids Kanker worden zorgverleners en organisaties opgenomen die aanvullende behandeling en begeleiding bieden aan patiënten met kanker. Het gaat daarbij om behandeling en begeleiding die:

  • speciale aandacht besteedt aan de gevolgen van de (behandeling van de) ziekte kanker;
  • bijdraagt aan het handhaven en/of verbeteren van kwaliteit van leven;
  • niet pretendeert gericht te zijn op directe genezing van kanker; wel op vermindering van klachten of herstel van dagelijkse activiteiten;
  • beschikbaar is in een of meerdere fasen van het ziekte- en hersteltraject.

Kwaliteitscriteria opname gegevens

Om de kwaliteit en betrouwbaarheid te bewaken, werkt Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) samen met beroeps- en koepelorganisaties. Die bepalen de kwaliteitscriteria waaraan zorgverleners en organisaties moeten voldoen om opgenomen te kunnen worden in de Verwijsgids Kanker. Zij zorgen ook voor het aanleveren en actualiseren van de gegevens. 

Geen koepelorganisatie?

Indien er geen koepelorganisatie is, dan wordt de opname getoetst aan de hand van de richtlijn die is opgesteld door de werkgroep Betrouwbaar Verwijzen onder voorzitterschap van de Nederlandse Federatie Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) met vertegenwoordigers vanuit Kanker.nl, KWF Kankerbestrijding,  VUmc/OncoKompas, Stichting OOK,  IPSO en kankerpatiëntenorganisaties.

Wilt u een organisatie aanmelden waarvoor geen koepelorganisatie is of de laatste versie van de richtlijn Betrouwbare verwijzing naar (digitale) bronnen ontvangen? Dat kan via info@verwijsgidskanker.nl.